Mocro Maffia

Hi!

Welkom op mijn blog, wat leuk dat je mijn post hebt aangeklikt. In deze post lees je mijn review over het boek ‘Mocro Maffia’ geschreven door Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Veel lees plezier!

Verhaal!
Dit boek verteld het verhaal van de mocro maffia, voornamelijk in Amsterdam, maar al snel bereid het zich uit over de verschillende delen van het land maar ook naar het buitenland.
Het boek neemt je mee met verschillende mensen die belangrijk zijn in het criminele circuit van de Mocro maffia. Je leest belangrijk gebeurtenissen en over de grote schakels in het geheel, wie hoort bij wie en hebben we het nu over een drugs oorlog. Wie is er te vertrouwen en wie ben zijn ze liever kwijt dan rijk.
Wat je leert in dit boek is dat wanneer je er eenmaal in zit, je er niet zomaar uit komt en dat je wordt vermoord voor minder.

Mening!
Na het kijken van de serie, naar mijn mening één van de beste series van Nederland, werd ik benieuwd naar het boek en het echte verhaal. Nu was alleen bekend met het verhaal van Ridouan T. maar dit boek verteld een heel ander verhaal met andere personages.
Eigenlijk van af het eerste hoofdstuk zoog ik het verhaal op, want een verhaal lezen is leuk, maar het echte verhaal is altijd interessanter. In het begin krijg je te zien wie bij welke groep hoort, waar ik naarmate het boek vorderde af en toe wel nog naar terug ben gegaan om het even opnieuw te lezen. Maar dat was naar mijn mening niet hinderlijk.
Je leest over sommige personen heel veel en over andere minder, maar uit eindelijk zijn ze allemaal even belangrijk in het verhaal.
De volgorde van het verhaal was naar mijn mening soms een beetje verwarrend, ik wist soms niet in welk jaar we waren en wat er dan vooraf is gebeurd. Voor mij had het beter geweest als ze het in chronologische volgorde of per persoon het verhaal.
Ik vind het een interessant verhaal, inmiddels heb ik ook Wraak het vervolg op dit deel in de boekenkast staan dus daar ga ik binnenkort maar eens in beginnen.
Waar ik wel achter ben gekomen is dat de serie eigenlijk een verhaal op zichzelf is, de schrijvers zijn wel geïnspireerd op waargebeurde gebeurtenissen en daardoor herkende ik sommige stukjes wel. (Kan niet wachten tot seizoen 4 op videoland komt te staan. Benieuwd wat ze nu weer in petto voor ons hebben.)

Heb jij het boek of de serie gezien? Wat vond jij ervan, laat het weten in de reacties.
Dikke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: