Achter de horizon

Hi!

Welkom bij weer een nieuw blog bericht en wat leuk dat je mijn blog pagina hebt aangeklikt. In dit bericht lees je de review over het boek ‘Achter de horizon’ van Ciara Geraghty. Veel lees plezier.

Verhaal!
Iris is jarig, ze word 58, ze gaat het niet vieren ze ging naar een yoga vakantie. Terry, haar beste vriendin, wilde haar toch verrassen met een verjaardags taart. Maar ze krijgt te horen dat Iris daar niet is en ook nooit een boeking heeft gemaakt.
Ze rijd naar het huis van Iris en komt erachter dat Iris onderweg is naar Zürich om een einde aan haar leven te gaan maken. Dat kan Terry niet laten gebeuren.
Samen met haar demente vader, die even niet in het verpleeghuis kom blijven in verband met ongedierte, reist ze Iris achterna. Al snel komen ze haar tegen. Terry merkt dat Iris niet van gedachte gaat verandere, maar besluit wel om met haar mee te reizen.
Wat een zielige en treurige reist had moeten zijn blijkt een mooie reis met een lach en een traan te zijn.


Mening!
Dit was best wel een pittig boekje. Omdat er op de achterflap stond dat het een onverwacht leuke reis zou worden, had ik hem iets luchtiger verwacht. Maar het is best een zwaar boek.
Het is wel een mooi verhaal, iemand die niet meer met een ziekte wil leven, een vriendin die altijd bezorgt is maar toch achter de keuze probeert te staan.
Eigenlijk is bijna het hele boek over de reis er naartoe, waar ze veel verschillende mensen leren kennen en eigenlijk alleen maar leuke en soms ook wat minder leuke momenten mee maken. Maar toch blijft de reden van de reis achter in je hoofd zitten en leef je mee met Terry. Want de dood is voor de nabestaande het ergst.Het is een mooi boek met ups en downs, maar omdat het een zwaar boek is en ik ook hiervoor een zwaar boek moest lezen vind ik het zonde. Misschien had ik eerst een iets simpeler boek moeten kiezen. Maar die keuze heb ik niet gemaakt. Wie weer re-read ik dit boek nog eens. Ook al houd ik daar niet zo van!

Heb jij dit boek ook gelezen? Wat is jouw mening, laat het weten in de reacties.
Dikke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: