Triptiek

Hi!

Wat leuk dat jullie weer een kijkje op mijn blog komen nemen, vandaag een review van ‘triptiek’ geschreven door Karin Slaughter en het eerste deel van de Will Trent serie! Veel kijk plezier!

Het verhaal
Aleesha Monroe wordt dood aangetroffen op de trap voor haar appartement. Merkwaardig is dat haar tong is afgebeten Michael Ormewood staat op de zaak, maar Will Trent vindt het interessant omdat er op een aantal kilometer afstand, zelfde soort misdaden zijn gepleegd. Dus Will Trent gaat zich met de zaak bemoeien.
Het duurt even maar ze komen bij John Shelley uit, die net voorwaardelijk vrij is gelaten na 22 jaar gevangenis. Blijkbaar is hij veroordeeld voor een zelfde zaak 22 jaar geleden. Destijds was John 15. Daar ging zijn jeugd, maar was hij wel de dader, hij had te veel drugs op om zich het te herinneren, maar wie is dan de dader? Zijn neef Woody?

Mening!
Dit is het eerste deel van de Will Trent serie, ik was al verliefd op Will, maar dit boek heeft dat vergroot. Voor mij is dit het beste boek dat ik in deze serie heb gelezen. Het begin van hoe Will is, vooral uit de ogen van Michael en Angie.
Mijn blik over Will is nu veel liefelijker. Mijn blik en oordeel over hem is wel veranderd door dit boek.
In elk boek kom je weer iets meer van Will Trent te weten en dat is iets waar ik gelukkig wordt, dat niet alles in het eerste boek al verteld wordt. Dit is ook de bedoeling geweest van Karin, dat lees je in het voorwoord. Je leert over haar manier van schrijven en van personages verzinnen, dat is toch leuk om te lezen.
Vroeg in het verhaal kwam ik er al achter wie de daadwerkelijke dader is, met een beetje passen en meten. (Kan bijna zelf rechercheur worden.) Dat is aan de ene kant leuk want dan is het afwachten tot zij er ook achter komen, maar het kan ook langdradiger duren. Voor mij was het niet langdradiger het enige wat ik wilde weten is wat Will gaat doen met de dader. Dit is dan ook één van de eerste verhalen waar ik het zelf allemaal heb kunnen oplossen en niet tot de laatste hoofdstukken moest wachten.
Je leest hier ook vanuit John Shelley, dat vond ik erg verrassend, het is een apart geval, maar wat verwacht je van iemand die zijn hele jeugd in de gevangenis moest doorbrengen en het niet altijd makkelijk heeft gehad. Lezen vanuit een ‘dader’ mag van mij wel vaker. Dat vond ik wel leuk, zo kom je er misschien ook zelf achter wie de dader is. Want vaak hoor je niks over de relatie tussen dader en slachtoffer, pas aan het eind vallen de stukjes op zijn plaatst. Dus dat mag van mij wel in alle boeken.
De serie heb ik een beetje door elkaar gelezen, oeps… Maar dat kan in deze serie wel, je leest alleen het rode draad in een andere volgorde, voor de rest zijn de verhalen over de misdaad een verhaal alleen. Maar voor het rode draad is het goed om eerst dit boek te lezen.
Ben benieuwd naar de andere boeken van Will Trent en van Sara Linton, die serie staat op ook mijn boekenplank.

Dit was mijn review over het boek ‘Triptiek’ van Karin Slaughter. Hebben jullie de serie gelezen? Welk boek is dan jullie favoriet?
DIkke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: