Schrijver van de maand #april

Hey lezers!

Welkom bij een nieuw format, schrijver van de maand. Elke eerste dinsdag van de maand zal er een post online komen met een schrijver die mij de vorige maand heeft verrast. Dus welkom bij de eerste post van de maand april! Veel lees plezier!

Wie?
De eerste schrijver, of beter gezegd schrijfster is niemand minder dan Anna Todd.

Geschiedenis?
Anna Todd is geboren op 20 maart 1989 te Dayton, Ohio.
Ze begon met schrijven op het Platform Wattpad. Een plek waar schrijver hun verhaal kunnen schrijven en online laten lezen door andere die op de site zitten. Hier heeft Anna in 2013 haar boeken After gechreven. Op dat moment een fanfiction over Harry Styles, bekend van de boyband One direction. De eerste drie boeken had ze geschreven op Wattpad, dat werd zo populair dat Gallery Books haar verhalen in 2014 als echte boek heeft uitgegeven. Dat was het begin van Anna Todd en het verhaal van Hardin Scott en Tessa Young.
In 2019 werd het eerste deel verfilmd en dat was een groot succes. Binnenkort zullen we deel 2 ook in de bioscoop kunnen zien. (Wanneer die open gaan uiteraard.)

Eerste boek?
De after serie is het eerste boek dat Anna heeft uitgegeven.

Aantal boeken
Inmiddels heeft Todd maar liefst 10 boeken op haar naam staan.

Waarom?
Waarom is Anna Todd schrijfster van de maand voor mij? Naast dat ik haar boeken geweldig vind en ik verdrietig ben dat ik de serie heb uitgelezen en niet kan wachten tot de film komt, heb ik ook bewondering voor haar. Hoe ze gewoon eigenlijk begon op Wattpad, een plek waar ik in 2014/2015 zelf ook fanfictions schreef, maar dan over B-Brave. Die staan overigens nog online. Ook ben ik op een nieuw account begonnen Movokblog en hier ben ik ook verhalen weer aan het schrijven.
Genoeg over mij, maar dat Anna hier zo bekend mee is geworden en dat haar boeken een succes zijn en het verfilmd is. Daar moet je gewoon trots op zijn. Daarom is Anna Todd voor mij de schrijfster van de maand en misschien wel voor langer haha.

Hebben jullie ook een account op Wattpad en schrijven jullie daar verhalen op? Dan ben ik daar erg benieuwd naar. Laat je account achter in de reacties en zal ik ze lezen.
Dikke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: