Just Mercy

Hi lieve lezers,

Welkom bij weer een nieuwe blogpost. Vandaag heb ik voor jullie een review over de film Just Mercy, veel lees plezier!

Het verhaal
Het gaat over advocaat Bryan Stevenson die na zijn studie aan Harvard vertrekt naar Alabama om daar te strijden voor gerechtigheid in de dodencel. Er zitten daar veel mensen onterecht vast.
Hij neemt het op voor Walter McMillian, ook wel bekend als Johnny D. Hij zit vast in de dodencel voor een moord op een jonge vrouw. Maar hij heeft het niet gedaan, toch zit hij vast in de dodencel, terwijl de daadwerkelijke dader nog vrij rondloopt.
Bryan weet dat Walter het niet gedaan kan hebben en is dan ook gebrand om hem daaruit te halen. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat het hele politie corps racistisch is en het niet zo makkelijk gaat als hij gedacht had. Hij moet met bewijzen komen.

Mening!
Ik kende het verhaal niet, het is een waargebeurd verhaal. Na deze film weet je precies hoe het er aan toe ging vroeger en ik schrik van de aantal mensen die onterecht in de dodencel vast zitten.
Het is maar goed dat in Nederland er geen dodencel is, voor mij is levenslang een betere straf dan iemand het leven te ontnemen. Dan boete ze naar mijn idee niet voor wat ze gedaan hebben. Maar goed, terug naar de film.
Er spelen grote namen is, Jamie Foxx, Michael B. Jordan, Brie Larson. Ze hebben het verhaal zeer goed gespeeld en ik zat er helemaal in.
Doordat ik het verhaal niet ken wist ik ook niet hoe het af ging lopen. Wonnen ze het, of moest walter toch de dood inzien. Omdat er meerdere mannen in de dodencel zaten, waarvan Bryan helaas niet iedereen kon redden, bleef deze vraag ook in het midden hangen.
Zo zie je ook dat niet in elke film de personages geluk hebben.
Naar mijn weten zeker een aanrader om te gaan kijken. Toch een stukje geschiedenis die je gelijk mee pakt!

Dit was mijn review over de film Just Mercy, heb jij deze film ook gezien en deel jij een andere mening? Laat die dan even achter in de reacties, daar ben ik namelijk dan erg benieuwd naar.
Dikke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: