Het schaduwjaar

Het lieve lezers,

Welkom bij weer een nieuwe blogpost. Vandaag heb ik voor jullie een nieuwe review, over het boek Het schaduw jaar, geschreven door Kim Liggett. Veel lees plezier!

Het verhaa
Het boek gaat over Tierney, die woont in Garner County, elk jaar worden de meisjes de wildernis ingestuurd om hun magie kwijt te raken. Het wordt ook wel het genade jaar genoemd. Tierney is anders, zij gelooft niet in de magie. Zij voelt de magie niet. Al snel is zij het buiten beentje in de groep, zij probeert zich in te zetten om het jaar goed door te komen, anders dan de meisjes hiervoor. Maar niemand wil geloven dat het anders kan, waarom zouden zij het beter moeten hebben. Ze wordt verbannen naar het bos, iedereen denkt dat ze dood is. Maar de werkelijkheid is anders. Het bos red haar leven.

Mening!
Ik geef het boek 3 sterren, ik vond het erg langdradig. Maar er zaten veel verrassende niet voorspelbare dingen in. Het begin van het boek dacht ik, nee niet weer een fantasy boek, maar dat was het niet. Het was een soort romantisch boek. Je voelde helemaal met Tierney mee, ik stond achter elk besluit die zij maakte. Wanneer ik in deze tijd/wereld zou leven, zou ik net als Tierney willen zijn.
De reden voor de drie sterren is omdat ik het iets te langdradig vond en niet helemaal vanaf het begin in het verhaal zat. Maar toen ik er eenmaal in zat en ik voor ik moest werken aan het lezen was wilde ik het ook heel graag aflezen. Of het vroeger er echt zo aan toe ging, dat mag ik niet hopen, denk het ook niet want heb dit nooit bij geschiedenis gehad, dat was wel één van mijn favoriete vakken. Begin zeker met dit boek, het is zeker een aanrader! Dit is ook een boek die ik niet snel zelf zou kiezen maar dankzij the Boox toch heb gelezen. Daarom vind ik van die Boekenboxen een ideale uitvinding om je met verschillende soorten boeken kennis te maken!

Dit was dan alweer mijn review. Het volgende boek dat ik ga lezen is Het geheim van Eva. Dus daar zullen jullie de volgende boeken review over vinden! Wisten jullie trouwens van mijn birthday give away? Deze vind plaats op mijn instagram, jullie hebben nog tot maandag 28 oktober om mee te doen.
Dikke kus,
Britt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: