Favoriete Engelse films op Netflix #1

Hello lieve lezers,

Welkom bij weer een nieuwe blogpost. Vandaag heb ik voor jullie mijn favoriete Engelse films op Netflix. Eerder had ik al geschreven over mijn favoriete series op Netflix en mijn favoriete Nederlandse series op videoland. Mochten jullie nog tips nodig hebben bekijk dan die twee blogposts ook even. Laat ik nu snel beginnen met de post. Veel lees plezier!

She’s the Man
Deze film heb ik een keer toen ik bij een vriendin ging slapen gezien, die film vond ik toen zo leuk. Alleen heb ik hem een hele tijd niet kunnen vinden en ik wist de titel van de film ook niet meer. Uit eindelijk ging ik deze film een keer kijken en bleek het die film te zijn die ik destijds had gezien.
Verhaal
Het leven van Viola draait om voetballen. Als het meisjesteam op haar school stopt door te weinig inschrijvingen, is ze ontzettend boos. Haar vriendje Justin, die voor het jongensteam speelt, durft zijn vrienden niet te vertellen dat voetballende meiden serieus te nemen zijn. Viola maakt het uit. Coach Pistonek is evenmin overtuigd dat vrouwen kunnen voetballen. Hij vreest de rivalen van de school: team Illyria.Als Viola thuiskomt, is haar moeder teleurgesteld dat Viola Justin heeft gedumpt en dat ze geen Debutant wil worden. Ze vindt het overigens niet erg dat Viola niet meer kan voetballen. Om met zijn band in Londen op te treden, beliegt de tweelingbroer van Viola, Sebastian, zijn gescheiden ouders. Hij vraagt aan Viola om hem te helpen met school, wat natuurlijk ook geregeld moet worden als hij twee weken lang niet op school is. Viola vermomt zich als haar broer om te voetballen in het jongensteam van Illyria, waar Sebastian op school gaat. Met de hulp van haar vriend Paul ondergaat ze een metamorfose en leert ze zich gedragen als een jongen. Hoewel ze denkt dat ze alles zal verpesten, lukt het haar een jongen te imiteren en mag ze meedoen. Alles lijkt te mislukken als ze verliefd wordt op haar kamergenoot Duke.

Case 39
Mijn voor liefde voor Psychische horror films is vrij wel aanwezig op sommige dagen. Vandaar dat ik deze film ook zeker aanraad en je zult verrast zijn van een plotselinge switch in het verhaal!
Verhaal
Maatschappelijk werkster Emily Jenkins krijgt de opdracht om de familie van de 10-jarige Lilith Sullivan te onderzoeken. Haar cijfers zijn namelijk enorm gezakt en een emotionele kloof tussen haar en haar ouders is ontstaan. Emily verdenkt Liliths ouders ervan dat ze haar mishandelen en legt op haar werk het plan voor om het kind van haar ouders te scheiden. Emily’s nachtmerrie komt uit als Liliths ouders hun dochter proberen te vermoorden door haar in de oven bij hen thuis te duwen. Emily kan Lilith op het nippertje redden met hulp van detective Mike Barron. Lilith wordt vervolgens aanvankelijk naar een kindertehuis gestuurd, maar ze smeekt Emily om voor haar te zorgen. Met toestemming van haar werk besluit de kinderloze Emily voor haar te zorgen tot er een passend gastgezin is gevonden. In de tussentijd worden Liliths ouders, Edward en Margaret (Cin een psychiatrische inrichting geplaatst. Als Lilith eenmaal bij Emily is ingetrokken, gebeuren er vreemde dingen.

Roommate
Bij deze film heb ik niet eens een leuk of goed verhaal. Ik raad deze film gewoon lekker aan tijdens een filmavondje met je beste vriend(inn)en.
Verhaal
Sara is een studente wier leven in gevaar komt als ze een psychopathische kamergenoot krijgt, Rebecca. Rebecca is een eerstejaars die een obsessie krijgt voor Sara. Dit zet haar ertoe om al Sara’s vrienden uit de weg te ruimen. Hierbij spelen Sara’s vriend Stephen, Sara’s ex-vriend Jason en de losbandige studente Tracy een grote rol.

The boy in the striped pajamas
Van af kleins af aan heb ik een grote interesse in de tweede wereldoorlog. Tijdens de geschiedenis vond ik dat ook het leukste om over te horen. Op de middelbare school hadden we het over deze film, volgens mij hebben we hem nooit gekeken op school (of ik was er die dag niet). Toen vond ik hem op Netflix en ben ik hem gaan kijken, ja het is een goede film.
Verhaal
In het Duitsland van 1943 wordt SS-Obersturmbannführer Ralf gepromoveerd tot commandant van het concentratiekamp Auschwitz en verhuist met zijn vrouw Elsa, hun dochtertje Gretel en hun zoontje Bruno van Berlijn naar het platteland. Bruno moet noodgedwongen afscheid nemen van zijn vriendjes — Daniel, Martin en Karl — en zijn geliefde grootouders. Na de verhuizing gaat de jongen weldra over tot het verkennen van de nieuwe buurt, hopende nieuwe vriendjes te vinden, maar de achtertuin verklaren zijn ouders tot verboden terrein. Tijdens een liefdevol gesprek met de bediende Maria ziet Bruno vanuit zijn slaapkamerraam achter de zwarte zone een boerderij waar mensen rondlopen die een gestreepte pyjama dragen. Bruno vraagt zich af waarvan de stank afkomstig is die veelvuldig opsteekt, maar weet niet dat de plaats in werkelijkheid een concentratiekamp is waarin Joden dwangarbeid moeten verrichten en in groten getale in gaskamers worden vergast omwille van de algehele zuivering van het Derde Rijk.

Fifty shades
Ja, niet alleen comedy en thrillers, nee nee, het is ook soms tijd voor een heerlijk potje ‘romantiek’. Achja deze film is gewoon heerlijk op zijn tijd, net als deel 2 en 3 haha!
Verhaal
Literatuurstudente Anastasia Steele interviewt de 27-jarige zakenman en multimiljonair Christian Grey voor het universiteitsblad. De ontmoeting met Grey verandert haar leven en ze beginnen een seksuele relatie. Grey is emotioneel beschadigd waardoor hij niet meer op een normale manier intimiteit kan beleven. Daarnaast is hij bang om op welk moment dan ook de controle los te laten. SM is voor hem een manier om zich zelf niet te veel bloot te hoeven geven en ook nog volledig in controle te blijven. Christian en Anastasia onderwerpen zich aan sadomasochistische rollenspellen.

Dit was dan weer de post, ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete Engelse films van Netflix. Laat ze weten in een reactie! Wellicht krijg ik dan ook nieuwe favoriete haha!
Dikke Kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: