De meisjes van Manhattan

Eén hele goede dag lieve lezers,

Welkom bij weer een nieuwe post van mij. Vandaag heb ik voor jullie een review van het boek ‘De meisjes van Manhattan’ geschreven door Fiona Davis.

Verhaal
Rose Lewin is net samen gaan wonen met haar vriend Griff, in het appartementencomplex The Barbizon. Voor haar nieuwe baan bij een (nieuws)website moet ze zo snel mogelijk een nieuw artikel schrijven. Aangezien er nogal een verleden in The Barbizon zit, waar veel bekende mensen hebben gewoond, vindt Rose het een goed idee om het daarover te hebben. Er wonen namelijk nog 10 vrouwen in het complex die er al sinds de jaren 50 wonen. Wanneer ze met Darby McLaughlin in de lift staat is Rose er over uit. Het moet over deze mevrouw gaan. Na een kort roddel moment met één van de porties van het complex komt Rose erachter dat Darby bij een groot schandaal is betrokken.
Wanneer Griff Rose op straat zet en Rose nergens heen kan, maar wel op de hond van Darby past, gaat ze zonder na te denken daar heen. Aangezien Darby op reis is heeft Rose het rijk voor zich alleen, terwijl ze stiekem door de spullen van Darby snuffelt wordt het verhaal steeds interessanter!

Mening!
Toen ik de eerste paar hoofdstukken ging lezen, dacht ik dat ik dit nooit uit zou lezen. De eerste hoofdstukken vond ik persoonlijk saai. Maar als je eenmaal door die hoofdstukken bent dan wordt het spannend. Voor mij was het een spannende roman, ik wil het geen thriller noemen en ook geen misdaad. Maar ik weet eigenlijk niet of ik het ook daad werkelijk een roman kan noemen. Er zit romantisch verhaallijn in maar daar gaat het boek niet perse over. Misschien is het een drama boek. Of ik heb een andere definitie van Roman.
Wat ik heel tof vond aan het verhaal is dat je zowel in het heden 2016 met Rose mee kijkt als in het oude 1952 van Darby. Het moment dat Rose iedereen belt en alles op zoekt op het internet en dat Darby in haar kleine kamer in The Barbizon brieven aan het schrijven is. Dat vind ik wel tof om te lezen. Wat ik ook prettig vind is dat Het ene hoofdstuk zich afspeelt in 2016 en het andere hoofdstuk speelt zich af in 1952. Dit maakt het in mijn chaotische hoofd allemaal wat duidelijker.
De verhaallijnen vind ik goed, als je eenmaal door het voor mij saaie deel bent begin je je steeds meer af te vragen wat speelde er nou af in die dagen van 1952 en waarom wil niemand er iets over vertellen. Op een gegeven moment kon ik niet meer stoppen met lezen en ging het steeds maar door haha!
Raad ik het boek aan, als je van een beetje spanning en roman/drama houdt ja. Wil je meer een misdaad/thriller roman/drama dan niet. Als je net als mij bent en eigenlijk gelijk spanning hebben dan ook niet haha. Anders moet je even je doorzettingsvermogen uit oefenen om naar het spannende gedeelte te gaan.

Dit was dan weer mijn review van ‘De meisjes van Manhattan’ Heb jij dit boek ook gelezen, laat jou mening dan even achter in de reacties, daar ben ik dan wel benieuwd naar.
Het volgende boek wordt ‘val voor mij’ het vierde deel van de ‘wacht op mij’ reeks geschreven door Jennifer L. Armentrout. De review van het derde deel ‘Blijf bij mij‘ is te lezen op mijn blog.
Dikke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: