Een van ons liegt

Goedendag lieve lezers,

Vandaag heb ik voor jullie weer een nieuwe review, dit keer over het boek ‘Eén van ons liegt’ geschreven door Karen M. McManus. Dit is voor mij een nieuwe schrijfster, dit boek stond als aanbevolen bij Bookspot.nl, toen ik de beschrijving las vond ik het een erg interessant boek.

Het verhaal
Wanneer er 5 leerlingen na moeten blijven, Bronwyn de nerd, Addy de prinses, Nate de crimineel, Cooper de sporter en Simon het buitenbeentje, komen er maar 4 levend het lokaal uit. Simon heeft pinda-olie binnengekregen terwijl hij een pinda-allergie heeft. Addy, Cooper, Bronwyn en Nate zijn de eerste hoofdverdachte’s van de politie. Want vlak voor dat Simon stierf wilde hij iets posten over hen op About That, de roddel site van Bayview High, zetten.
Simon heeft de ‘geweldige’ roddel-App About That ontworpen, hier schreef hij de roddels van Bayview High op. Iedereen was bang dat er wat over hen geschreven werd, uiteindelijk alles wat Simon schreef was de waarheid. Maar welke roddels wilde hij over de andere vier bekend maken?
Alle vier hebben zij een motief. De vraag is spreken zij de waarheid of liegt één van hen.
Langzaam in het boek zullen we er achter komen welke geheimen die vier te verbergen hebben en zal het zo heftig zijn dat ze een moord kunnen plegen? Of zit het net even iets anders in elkaar dan wij denken.

Mening!
Het verhaal doet me denken aan Gossipgirl, met een app over roddels van leerlingen. Alleen is dit verhaal net even iets anders afgelopen haha. Hier is namelijk een dode bij gevallen.
Wat ik prettig vond is dat je vanuit verschillende personages het verhaal leest. Dat had ik al gezegd bij ’54 minuten’, als een boek over verschillende personages gaat is dat juist fijn lezen.
Alleen tijdens het lezen van iedereens gedachte werd ik constant op het verkeerde been gezet, ik denk dat ik hen allemaal al eens heb verdacht en mensen van buitenaf.
Het boek las erg makkelijk weg, het waren niet te lange hoofdstukken en doordat je vanuit verschillende personages aan het lezen was, las je telkens een ander verhaal en zat je niet een heel hoofdstuk over één persoon te lezen.
Het boek is zeker goed geschreven en het verhaallijn was mooi uitgestippeld. Er zat veel spanning in het boek, bij elke ontdekking wilde ik alleen maar verder en verder lezen tot ik uiteindelijk wist wat er precies in dat lokaal gebeurd was. Er zat ook een stuk romantiek in verwerkt, dat vond ik echt leuk want ik leefde helemaal mee met hen haha.
Ik zou zeker het boek aanraden wanneer je van misdaad romans houdt!

Dit was dan alweer mijn review over ‘Een van ons liegt’ geschreven door Karen M. McManus. Mijn volgende boek wordt ‘De schok van de val’ hier zal dan ook mijn volgende review overgaan, voor de rest kunnen jullie mijn andere reviews lezen, of dit boek kopen en die lekker gaan lezen. Mochten jullie het gelezen hebben en jullie mening er overgeven hoor ik dat graag!

Dikke Kus,
Britt

4 gedachten over “Een van ons liegt

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: