Baantjer: Het begin

Hoi lieve lezers,

Welkom bij weer een nieuwe filmreview. Vandaag heb ik voor jullie de review van Baantjer: Het begin. Laten we snel beginnen!

Het verhaal
Veel van jullie zal de serie baantjer van vroeger wel kennen met rechecheur de Cock gespeeld door Piet Römer. Baantjer het begin gaat over hoe de Cock ooit begonnen is bij de recherche. Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra, komt uit Urk en is net afgestudeerd aan de politieschool. Hij heeft zijn eerste werkdag op een chaotisch politiebureau in Amsterdam. Hij zal samen werken met rechercheur Montijn, gespeeld door Tygo Gernant. In de film staat de kroning van prinses Beatrix en de krakersrellen centraal. Maar vlak voor de kroning vind de Cock een lijk in het water. Maar Montijn is er niet zo blij mee. Maar waarom?

Mening!
Zelf heb ik de serie nog nooit echt gezien, af en toe een scène die voorbij kwam op RTL crime. Juist daardoor ging ik er blanco in, ik denk wanneer je een trouwe kijker van de serie bent dit anders is, omdat Piet Römer niet de Cock speelt.
Deels was het verhaal echt gebeurd, hierdoor wordt een film echter. De krakersrellen tijdens de Kroning in 1980 waren heel heftig in die tijd. Bij één van de rechercheurs zat nog een verhaallijn die verzonnen was.

Wat ik vooral heel goed vond was de filmtechniek, waardoor de scènes tijdens de rellen erg intens waren. Het voelde alsof je erbij was en van een afstand keek naar hoe alles gebeurde. Wel denk ik dat zo’n effect vooral in de bioscoop is. Met het geluid dat hard is en natuurlijk het grote scherm. Misschien als je de film thuis kijkt dat je het verhaal niet intens beleefd.
Natuurlijk heeft het acteer werk van de acteurs in de film ook een belangrijke rol om de film te doen slagen. Waldemar Torenstra is een geweldige acteur. Van Tygo Gernant ben ik al jaren fan, hij is naar mijn mening één van de beste acteurs die Nederland heeft en hij is een geweldig persoon die lekker zich zelf is overal. Verder vind ik dat Jelka van Houten die de rol van receptionist op het politiebureau geweldig speelt.
Deze film is naar mijn mening zeker een aanrader om hem te kijken. Ik hoop wanneer je deze post leest hij nog in de bioscoop draait, want daar zal je hem op de meest intense manier beleven. Naast heftige beelden is er altijd ruimte voor humor!

Dit was dan weer de review, hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en gaan jullie allemaal naar de film. Mocht je er heen zijn geweest hoor ik graag jullie mening!

Dikke kus

Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: