Het geheim van Penumbra’s boekwinkel

Hey lieve lezers,

Vandaag heb ik voor jullie een nieuwe review van ‘Het geheim van Penumbra’s boekwinkel’ geschreven door Robin Sloan. De echte reden dat ik dit boek ben gaan kopen, is omdat op Bookspot.nl moet je voor €19,95 boeken kopen om gratis verzendkosten te hebben. Toen was deze in de aanbieding en heb ik deze voor €3,00 gekocht. Natuurlijk heb ik wel gelezen waar het overgaat en dat sprak mij wel aan.

Het verhaal:
Het verhaal gaat over Clay Jannon, wanneer hij zijn baan verliest, gaat hij opzoek naar een andere baan. Hij komt een advertentie tegen over een Nachtverkoper in een boekwinkel. Hij ziet geen andere keus en solliciteert. Hij wordt aangenomen, al snel komt hij erachter dat het geen gewone boekwinkel is. Er komen klanten van een eigenaardige boekenclub denkt hij, die kopen ook niet de standaard boeken, maar speciale boeken waarvan je de titel nergens anders, zelfs niet op het internet, te vinden is. Samen met een vriendin, die hij heeft leren kennen in de boekwinkel, gaat hij op onderzoek uit. Hij komt erachter dat het groter is dan een kleine eigenaardige boekenclub. En zijn baas Penumbra weet er alles van.

Mening!
Het duurde even voordat ik het verhaal interessant begon te vinden. In het begin was het heel technisch met allemaal woorden die ik niet helemaal begrijp. Daardoor begreep ik het verhaal soms niet even goed als ik zou willen. Het begon voor mij ook pas spannend te worden toen ik erachter kwam wat die mensen met de boeken aan het doen waren. Vanaf dat moment was mijn doel om het verhaal zo snel mogelijk uit te lezen.
Ik vind het niet fijn om in een boek te moeten komen, het liefst sla ik het boek open, lees de eerste bladzijde en zit gelijk in het verhaal. Dat was niet het geval met dit boek, wel was er iets van nieuwsgierigheid die ik had, want uiteindelijk ben ik wel doorgaan lezen. Als dat er niet was, is de kans ook groot dat ik hem niet door had gelezen.

Het verhaal deed mij een beetje denken aan ‘Het huis Anubis’, het is een wereld die jezelf tegen wil komen, met geheimen en raadsels, iets wat eigenlijk alleen mogelijk is in een film, serie of een boek en wat nooit echt op je pad zal komen. #SAD

Ik wil het boek zeker aanraden, met de tip dat je wel even door het begin moet komen. Als dat is gelukt zal het lezen alleen maar leuker erop worden.

Dit was het dan weer, mijn review/mening over ‘Het geheim van Penumbra’s boekwinkel’. Mochten jullie tips voor leuke boeken hebben zijn die altijd welkom!
Het volgende boek dat ik zal lezen is ‘één van ons liegt’. Hier kunnen jullie de volgende boeken review van verwachten.

Dikke kus,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: