Booktag

Hi lezers,

Wat leuk dat jullie weer op mijn nieuwe blogpost hebben geklikt. Vandaag heb ik voor jullie een booktag. Dat houdt in dat ik een aantal vragen zal beantwoorden over boeken.
Laten we snel beginnen met de vragen!

Favoriete boek all time?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb in mijn leven vele boeken gelezen waardoor ik ook veel boeken echt leuk vind. Als ik dan moest kiezen ga ik voor twee boeken. De eerste is Haat van Mel Wallis de Vries, zij is samen met Helen Vreeswijk mijn favoriete schrijfster. Eigenlijk vind ik elk boek van Mel Wallis de Vries leuk, maar toch is dit denk mijn favoriet!
Daarnaast heb ik gekozen voor Zwijgplicht van Helen Vreeswijk. Dit boek had veel verrassingen voor mij!

Fictie of non fictie?
Ik denk dat ik dan voor fictie ga. Daar wil ik wel even bij zeggen dat ik niet echt van fantasywerelden houd zo als Narnia en Harry Potter. Ik bedoel dat dit een verzonnen verhaal is wat soms een beetje gebaseerd is op het dagelijkse leven. Dat er nog wel dingen zijn die je kan herkennen. Maar dat het niet een verhaal met feiten is.

Favoriete boek uit je jeugd?
Mijn favoriete boek uit mijn jeugd is niet heel moeilijk. Dat zijn alle delen van ‘Dat heb ik weer’ geschreven door Carry Slee. Toen ik een jaar of 10/11 was heb ik het eerste deel van ‘Dat heb ik weer’ gekocht. De reden daarvan is dat de hoofdpersoon ook Britt heet. (Lekker kinderachtig haha.) Daarna heb ik de andere 3 delen ook gelezen. Ik geloof dat er 5 delen in totaal zijn. Dat betekent dat ik nog één deel te gaan heb. Die zal ik binnenkort maar eens moeten aanschaffen om het echt af te lezen haha.

Audio of echt boek?
ECHT BOEK! Ik heb een tijdje storytell gehad. Dit vond ik in het begin echt heerlijk. Lekker voor je gaat slapen even luisteren of in de bus naar school om goed wakker te worden. Maar na een tijdje miste ik het vast houden van een boek. Een E-Reader is ook niks voor mij. Ik wil een boek vast kunnen houden en hem vervolgens in mijn boekenkast zetten.
Wanneer ik ook zelf lees heb ik mijn concentratie er veel beter bij. Ik lees vaak in bad en als ik zelf lees kan ik zo een uur tot ander half uur in bad zitten. Toen ik ging luisteren was dat toch minder, ik was dan snel klaar met een verhaal.

Favoriete genre?
Ik denk Young adult roman of misdaad. Ik vind het heel relaxt om eerst een misdaad boek te lezen en wanneer die uit is een roman. Wanneer de roman uit is dan weer een misdaad boek. Wat ik heerlijk vind aan misdaad boeken dat je helemaal opgaat in het verhaal en ondertussen elk hoofdstuk een andere verdachte hebt! Wat ik fijn vind aan Young adult boeken dat het makkelijk weg te lezen is, niet te veel moeilijke woorden dat je het verhaal niet meer volgt. Verder is het lekker van die High School verhalen waar iedereen verliefd wordt op die knappe sporter. Daar houdt ik wel van haha.

Geleend of gekocht?
Gekocht, eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als bij ‘audio of echt boek’. Ik vind het leuk om de boeken die ik gelezen heb te bewaren. Later wil ik een grote boekenkast vol met boeken. Die ik allemaal gelezen heb uiteraard.
Vroeger ben ik vaak naar de bibliotheek geweest, om de twee weken leende ik daar ook wel echt een boek en die las ik ook uit. Maar ik vind het gewoon leuk om dat te sparen of zoiets haha!

Dunste boek op je boekenplank?
Dat is ‘Kil’ van Mel Wallis de Vries. Dit is een kort verhaal van Mel Wallis de Vries en dus de dunste op mijn boekenplank.

Eenmalig boek of trilogie?
Beide wel. Het is heerlijk om gewoon een boek te lezen en dat het dan ook echt klaar is. Maar soms als een boek met een soort Cliffhanger is afgelopen is het ook leuk om met smart te wachten op het volgende deel!

Dikste boek op je boekenplank?
Ik denk dat dat een pocket van vier boeken van Mel Wallis de Vries moet zijn. Alleen ligt die nu even op de boekenplank van een vriendin die hem heeft geleend. Maar als mijn boekenkast komt, ga ik die natuurlijk even terug halen haha. Maar daarnaast ik het denk ik de stalker van Helen Vreeswijk.

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Beide, ik vind het heerlijk om in bad te lezen of voor het slapen even één of twee hoofdstukken te lezen. Maar op vakantie kan ik gerust 2 à 3 boeken lezen. Dan lig ik lekker in mijn strand-/zwembadstoel en geniet ik van het heerlijke weer en ga ik helemaal op in mijn boek. Af en toe even het zwembad of de zee in en weer verder. Ik kan niet wachten tot ik weer op zomer vakantie ga!

Schrijf je ook naast lezen?
Ik vind schrijven wel heel leuk, ik heb vaak ook wel ideeën voor een boek. Alleen dan halverwege stop ik daar dan mee. Op dit moment ben ik ook weer begonnen alleen door school heb ik mijn concentratie daar niet meer echt op dus heb ik die nog niet afgeschreven. Stiekem ben ik ook bang dat het ook niet afgeschreven word. Mocht ik ooit een boek echt uitschrijven zal ik het zeker even met jullie delen haha!
*Geheimpje: Er is een site Wattpad, daar zat ik een 3 jaar geleden op om mijn fanficties te schrijven over B-Brave. Soms lees ik die ook wel een terug en dan denk ik. Waar gaat dit over. Maar dat was gewoon echt mijn hobby. Het werd ook best wel goed gelezen. Soms mis ik dat nog wel eens. Dat ik niet meer zulke inspiratie heb.

Wanneer werd lezen jouw ding?
Eigenlijk op de basisschool was ik al erg fan van lezen, vooral de hoe overleef ik en Geromino Stilton boeken. Toen ging ik ook naar de lokale- en naar de schoolbibliotheek. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik een tijdje niet meer gelezen omdat ik toen niet zo goed wist wat ik wilde lezen, ik las in die tijd vooral magazines. Ongeveer in mijn laatste jaar van de middelbare school ontdekte in Helen Vreeswijk en heb ik het weer opgepakt.
Ik heb wel echt van die momenten dat ik 3 boeken in een maand lees en dan kan ik ook gewoon weer 2 maanden over één boek doen. Dus dat ligt ook een beetje aan de situatie met school, werk en vrije tijd.

Dit was dan weer mijn blogpost. Ik hoop dat jullie dit een beetje leuk vinden. Mochten jullie deze vragen ook willen beantwoorden zet dat vooral jullie antwoorden in de reacties. Hebben jullie nog vragen die jullie van mij willen weten qua boeken laat ze dan ook achter. Dan kan er wellicht een deel 2 van komen!

Dikke kusjes,
Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: