54 minuten

Hey lieve lezers,

Welkom bij een nieuwe blogpost, zojuist heb ik het boek 54 minuten van Marieke Nijkamp uitgelezen. In deze post zal ik mij gehele eerlijke mening over het boek geven. Dus ben je benieuwd wat ik van dit boek vind, lees dan gerust verder!

Het verhaal!
Na de speech van de Rector willen de leerlingen terugkeren naar de lokalen voor de les. Alleen zijn alle deuren opslot, de leerlingen kunnen niet weg. Dan komt er iemand met een wapen de aula in lopen. Alle ogen zijn op die persoon gericht en iedereen herkent hem meteen.

Claire, een meisje wiens droom is om later in het leger te werken, net als haar oudere zus Tracy en de ex van de dader. Zij is tijdens de speech buiten aan het trainen. Maar haar jongere broertje zit in de aula.

Tomás, hij is tijdens de speech in het kantoor van de rector omdat hij zijn strafwerk moest maken. Tijdens de schoten is zijn enige doel, zijn tweeling zus, die hem al maanden aan het ontlopen is, te redden. Hij heeft veel ruzie gehad met de dader en hij denkt dat de dader het ook om hem gemunt heeft.

Sylvia, de beste vriendin van de zus van de dader. Zij was al sinds het zomerfeest bang voor de dader. Hij heeft haar bedreigd en zij denkt dat haar laatste minuten geweest zijn. Sylvia heeft een moeilijk periode want haar moeder is dementerende en daarnaast zit ze met geheimen die graag met haar beste vriendin en haar broer wilt delen maar helaas niet kan.

Autumn, de beste vriendin van Sylvia en de zus van de dader. Ze neemt het zichzelf erg kwalijk dat haar broer hier met een wapen staat en schiet op wie te dicht bij komt. Ze wil hem graag helpen, terwijl ze daar mee bezig is merkt ze dat hij niet meer te helpen is. Ze ziet haar broer, maar het is haar broer niet meer. Dat is hij al niet meer sinds hun moeder is overleden.

Mening!
Ik heb het boek voor mij doen best snel uitgelezen, dat is best een goed teken. Wanneer ik lees speelt het als een soort film af in mijn hoofd. Bij dit boek voelde het ook alsof ik zelf in die aula zat waar de schieter aanwezig is. Het was erg goed dat je in vier verschillende personage kan komen. Zo lees je het verhaal ook op vier verschillende manieren.
Het duurde wel even voor ik alle personages op een rij had van wie wie was en wat het verhaal van die persoon was. Maar toen ik dat eenmaal door had las ik het makkelijk weg.
Toen ik de titel las en ik de achterkant las om te lezen waar het over ging was ik erg benieuwd hoe de schrijfster het voor elkaar kon krijgen om een boek over 54 minuten te schrijven. Normaal gaat een boek over een langere periode en kijk je echt in de levens van de personages. Ik was een beetje bang dat het hierdoor langdradig ging duren om het opgevuld moest worden. Dit was absoluut niet het geval en daar ben ik erg blij om. In elk hoofdstuk krijg je je 2 à 3 minuten te lezen van de 54 minuten in totaal.
Ik vind dit boek zeker een aanrader! Mijn complimenten aan de schrijfster Marieke Nijkamp.

Dit was het dan alweer, mijn eerste boek review. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat jullie er wat aan hebben gehad. Mochten jullie nog tips hebben voor boeken die ik moet lezen, zijn die altijd welkom! Laat dan zeker even een reactie achter. Het volgende verhaal dat ik ga lezen zal ‘het geheim van penumbra’s boekenwinkel’ zijn!

Dikke Kus,

Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: