Favoriete serie Netflix #1

Hoi lieve schrijvers,

Welkom bij mijn eerste blog post. Deze blogpost gaat over mijn favoriete series die ik kijk/gekeken heb op Netflix. Aangezien het best veel series zijn die ik leuk vind maak ik het maar in delen anders wordt het een hele lange post!

Laten we beginnen met de eerste serie!

La Famiglia
Dit klinkt misschien als een Italiaanse serie maar dat is het niet. Dit is de enige Nederlandse serie die ik leuk vind op Netflix. (Op videoland staan er wel meer die ik leuk vind.)
De serie gaat over de familie Esposito. Moeder Marloes en vader Salvatore ouders van Angelo en Giullia. Wanneer haar ouders Marloes vragen Café De Snor wilt overkopen, een dorpscafé waar Salvatore de dagschotel heeft geïntroduceerd, alleen hebben zij het geld er niet voor. Dan komt de familie van Salvatore naar Nederland. Zij komen met ene koffer met geld en zeggen dat er een tante is overleden en dat zij een erfenis hebben. Zij krijgen op één voorwaarde dat Padre di Famiglia Giancarlo de kelder mag hebben. Marloes en Salvatore gaan daar mee akkoord. Niet wetende dat zij geen schoon geld hebben aangenomen en dat er een aantal duistere zaken worden gedaan in die kelder.

Ik vind, naast dat twee van mijn favoriete Teun Kuilboer en Gijs Blom er in spelen, het een erg goede serie. Er zit een goede verhaallijn in, aan het eind van elke aflevering wil je gelijk de volgende kijken. Alleen een beetje jammer dat er geen seizoen twee is aangezien het eind er wel voor gemaakt is.

13 Reasons Why!?
Ik denk dat grootte deels van jullie deze serie wel kennen. Voor de mensen die het niet kennen zal ik even een korte samenvatting geven.
Hannah Baker is een meisje die in de zomer nieuw in gekomen. Wanneer Hannah dood in de badkuip gevonden wordt door haar moeder verspreiden zich 13 tapes. Op elke tape een verhaal wat haar leven heeft gemaakt tot wat zij heeft gedaan. Iedereen op de tapes zal alle tapes moeten afluisteren. Elk persoon komt achter de geheimen van de ander maar er wordt niet over gesproken. Clay wil dat alles uitkomt, alleen houden de andere van tapes hem tegen.

Het einde van seizoen 1 had eigenlijk een beetje een open eind. Persoonlijk vind ik dat dat ook zo gelaten had mogen zijn. Doordat seizoen 1 een succes is geworden krijg je hoge verwachtingen van seizoen 2. Dat kan eigenlijk alleen dan nog maar tegenvallen en dat is jammer.

Orphan Black
Dit is de eerste serie die ik ooit echt gekeken heb. Toen waren er nog maar 3 seizoenen en inmiddels zijn het er 5 geworden en zal er geen zesde seizoen aankomen.
Orphan Black gaat over Sarah, die als oplichtster, op de vlucht is. Wanneer ze getuige van een zelfmoord is van een onbekend persoon die op haar lijkt neemt haar leven een andere wending. Ze komt erachter dat het geen toeval is dat die onbekende vrouw op haar lijkt. Ze neem de identiteit van de vrouw aan en komt erachter dat zij twee niet de enige zijn die exact op elkaar lijken. Ze komt in contact met nog een aantal dubbelgangers en komen op hele interessante ontdekkingen.

Deze serie kijk je best snel weg, aan het eind van de aflevering denk je ach nog een aflevering, omdat je wil weten hoe het verder gaat. Doordat elk seizoen eindigt met een cliffhanger vallen de andere seizoenen niet tegen. In seizoen 5 is er een eind aangemaakt en zal er volgens de berichten geen nieuw seizoen aan komen.
Voor de serie moet je wel een sterke maag hebben want je krijgt dingen te zien, die je niet dagelijks te zien krijgt. (Mag ik hopen.)

The Sinner
The Sinner ben ik op aanraden van een vriendin gaan kijken.
Seizoen van the Sinner gaat over Cora, die uit het niks op het strand een persoon neersteekt. Er zijn veel getuige dus ontkennen had geen zin en dat heeft Cora ook niet gedaan. Alleen rechercheur Ambrose geloofd niet dat het een vreemde voor Cora was die zij heeft doodgestoken. Er gaan verschillende verhalen rond in het kleine dorp waar Cora woont.
Ambrose weet er in te slagen elke keer een klein stukje van het verhaal van Cora te ontrafelen uit haar verleden, dat Cora door het trauma in een shock, heeft weg gestopt.

Er is een seizoen twee, eerst dacht ik “het verhaal is afgelopen, hoe willen zij dit nog verder maken?” dat was gelukkig niet het geval, ze maakte er een heel nieuw verhaal van met andere personages, de enige die over is gebleven is rechercheur Ambrose. Die ook in seizoen 2 een eigenaardige moord weet op te lossen.

Doordat het twee totaal andere verhaallijnen heeft kan het ook twee kanten op gaan. 1. Het wordt even spannend of 2. het valt hartstikke tegen. Misschien door dat er een aantal jaar tussen zit is het even spannend geworden. Wanneer je het direct na elkaar kijkt kan het tegenvallen. Dat heb ik met meerdere series gehad.
Maar ik vind het een erg spannende serie, daar houdt ik ook van. Elke aflevering is weer een verrassing wat het op gaat leveren. Weet je niks te kijken, dan is dit mijn aanrader.

Dit was dan mijn eerste post, ik hoop dat jullie het leuk vinden. Binnenkort zullen ook de eerste reviews online komen. Daar is deze blog ook voor gemaakt. Maar ik vind dit soort dingen ook leuk om te delen omdat je soms niet altijd weet wat je moet kijken, deel ik graag met jullie series en films die ik leuk vind om te kijken.
En hopelijk hebben jullie er wat aan.

Dikke kus,

Britt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: